28.02.2018

ASPEKTI ETIČKIH STANDARDA U VISOKOM OBRAZOVANJU - PERSPEKTIVE

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na predavanje i razgovor sa doktorom Denisom Faringtom koji će se održati 7. marta na Univerzitetu u Nišu, Univerzitetski trg 2.

Forum pod nazivom “Aspekti etičkih standarda u visokom obrazovanju - perspektive” organizuje kancelarije Saveta Evrope u Beogradu u partnerstvu sa Univerzitetom u Nišu. Učešće na forumu, koji se realizuje na engleskom jeziku, je besplatno a registracija učesnika počinje u 11:30. Nakon foruma je planiran koktel ručak.

Ovaj događaj se organizuje u sklopu projekta Jačanje integriteta i borba protiv korupcije u visokom obrazovanju u Srbiji koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Opšti cilj projekta je jačanje integriteta i borba protiv korupcije u visokom obrazovanju u Srbiji primenom preventivnih mehanizama koji počivaju na standardima i praksi Saveta Evrope. Projekat zajedno finansiraju Evropska unija i Savet Evrope kroz zajednički program „Horizontal Facility“ za Zapadni Balkan i Tursku.

Dr Denis Farington radi kao konsultant Saveta Evrope od 1994. godine na programu pravne reforme visokog obrazovanja i istraživanja. U protekle 24 godine, Dr Farington je radio u Albaniji, Andori, Jermeniji, Azerbejdžanu, Belorusiji, Bosni i Herceogovini, Estoniji, Litvaniji, Moldaviji, Crnoj Gori, Ruskoj Federaciji, Srbiji, Sloveniji i Ukrajini. Pored Saveta Evrope je radio i za druge organizacije kao konsultant – Svetsku Banku, British Council – a takođe je bio angažovan i kao konsultant Saveta Evrope pri Evropskoj komisiji za demokratiju kroz pravo (Venecijanska komisija) na poslu revidiranja zakona o visokom obrazovanju u Mađarskoj. Dr Farington je evaluator TEMPUS projekta Evropske unije.

Dr Farington je koautor vodećeg udžbenika o zakonu o visokom obrazovanju u Velikoj Britaniji koji izdaje Oxford University Press i samostalni autor tri udžbenika na istu temu. Redovni je saradnik obrazovnog dodatka magazina Tajms (the Times Higher Education Supplement) kao i Centra za studije politika visokog obrazovanja na Univerzitetu u Oksfordu, Velika Britanija.

AGENDA
AGENDA - ENGLESKI

Računarski centar