27.05.2019

Maj mesec matematike na PMF-u, 28. i 29. maj 2019.

Mi smo spremni da promotivne aktivnosti u maju mesecu završimo u "velikom stilu".


U okviru manifestacije "Maj mesec matematike na PMF-u" imaćete prilike da 28. i 29. maja prisustvujete nizu zanimljivih predavanja koja će vam pokazati da matematika itekako može biti zanimljiva.


Manifestacija počinje u utorak 28.05.2019. u 13h u sali br.100 (crvena sala) na PMF-u, a otvoriće je specijalni gosti, mladi i talentovani učenici Osnovne škole "Radovan Кovačević-Maksim" iz Lebana, koji će zajedno sa svojim nastavnicima predstaviti projekat "Čudesna sprava". Projekat predstavlja korelaciju matematike i više predmeta (srpski jezik i književnost, engleski jezik, geografija, istorija, biologija, likovna kultura sa crtanjem, slikanjem i vajanjem, informatika i računarstvo), sa ciljem da se učenici detaljno upoznaju sa nastankom sata, tipovima sata, načinom rada i mehanizmom. Izučavaju se osobine satova i povezuju sa njihovom matematičkom pozadinom.


S obzirom na to da "na mlađima svet ostaje" i za zatvaranje manifestacije pripremili smo predavanje našeg budućeg kolege, studenta Departmana za matematiku PMF-a u Nišu, Nikole Ninića, koji i privatno, a i u predavanju potvrđuje neraskidivu vezu između matematike i muzike. Predavanje "Muzika kao matematička disciplina" biće održano u sredu 29.05.2019. u 14:45 na zatvaranju manifestacije "Maj mesec matematike na PMF-u" .


Pored ovih, u okviru manifestacije ćete moći da čujete i niz zanimljivih predavanja koja su za vas pripremili nastavnici i saradnici Departmana za matematiku, pri čemu su i studenti aktivno učestvovali u pripremi pojedinih predavanja.
Pogledajte spisak i raspored predavanja, pronađite nešto zanimljivo i dođite na PMF da naučimo zajedno nešto novo!


Čekamo vas!

Obaveštenje 1
Obaveštenje 2
PREDAVANJA ZA MAJ MESEC MATEMATIKE 2019.

Računarski centar