Декан проф. др Перица Васиљеви

U ime naših studenata, profesora, asistenata, istraživača i nenastavnog osoblja dobrodošli na Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Nišu!

Савремено друштво данас суочено је са недостатком људског научног потенцијала: потребна је стручна популација младих људи, компетентних у областима природних наука, технологије, инжењеринга и математике (тзв. СТЕМ област). Компетенције из ових области представљају покретачку силу економског просперитета једне земље.

Уписом на наш факултет студенти стичу неопходна знања и вештине из биологије, екологије, географије, туризма, математике, рачунарства, физике и хемије. Навешћу само неколико разлога због чега је сјајно бити део ПМФ породице.

  • На ПМФ-у се реализује 21 акредитован студијски програм из свих области природних наука.

  • Непрестано ширимо своју понуду студијских програма са посебним акцентом на интердисциплинарне програме.

  • На нашем факултету подстичемо велику личну флексибилност – можете надоградити сопствене студије комбиновањем два или чак три студијска програма одабиром разноврсних изборних предмета. Таква комбинација предмета омогућава стицање одређених вештина корисних за вашу будућност, а такође постајете и део интердисциплинарне научне заједнице.

  • На нашем Факултету гаје се академске вредности и кроз постојање струковних удружења (Астрономско друштво, Биолошко друштво…) али и других студентских удружења као што су хор, студентске новине (ПМФ Журнал), спортске секције.

  • Поједини професори су лидери у својој области. Поносно можемо рећи да међу професорима има и чланова САНУ, стипендиста Фулбрајтове стипендије и других престижних фондова.

Размишљате о студирању на нашем факултету? Желите знати више о нашим истраживањима? Какав је студентски живот на Факултету? Посетите нашу веб страницу и не оклевајте да нас контактирате!

Декан

Проф. др Перица Васиљевић