Dekan prof. dr Perica Vasiljević

U ime naših studenata, profesora, asistenata, istraživača i nenastavnog osoblja dobrodošli na Prirodno-matematički fakultet (PMF) Univerziteta u Nišu!

Savremeno društvo danas suočeno je sa nedostatkom ljudskog naučnog potencijala: potrebna je stručna populacija mladih ljudi, kompetentnih u oblastima prirodnih nauka, tehnologije, inženjeringa i matematike (tzv. STEM oblast). Kompetencije iz ovih oblasti predstavljaju pokretačku silu ekonomskog prosperiteta jedne zemlje.

Upisom na naš fakultet studenti stiču neophodna znanja i veštine iz biologije, ekologije, geografije, turizma, matematike, računarstva, fizike i hemije. Navešću samo nekoliko razloga zbog čega je sjajno biti deo PMF porodice.

 

  • Na PMF-u se realizuje 21 akreditovan studijski program iz svih oblasti prirodnih nauka.

  • Neprestano širimo svoju ponudu studijskih programa sa posebnim akcentom na interdisciplinarne programe.

  • Na našem fakultetu podstičemo veliku ličnu fleksibilnost – možete nadograditi sopstvene studije kombinovanjem dva ili čak tri studijska programa odabirom raznovrsnih izbornih predmeta. Takva kombinacija predmeta omogućava sticanje određenih veština korisnih za vašu budućnost, a takođe postajete i deo interdisciplinarne naučne zajednice.

  • Na našem Fakultetu gaje se akademske vrednosti i kroz postojanje strukovnih udruženja (Astronomsko društvo, Biološko društvo…) ali i drugih studentskih udruženja kao što su hor, studentske novine (PMF Žurnal), sportske sekcije.

  • Pojedini profesori su lideri u svojoj oblasti. Ponosno možemo reći da među profesorima ima i članova SANU, stipendista Fulbrajtove stipendije i drugih prestižnih fondova.

Razmišljate o studiranju na našem fakultetu? Želite znati više o našim istraživanjima? Kakav je studentski život na Fakultetu? Posetite našu veb stranicu i ne oklevajte da nas kontaktirate!

 

Dekan

Prof. dr Perica Vasiljević