Студентски портал

Почев од јануарско-фебруарског испитног рока академске 2017/18. Почев од јануарско-фебруарског испитног рока академске 2017/18. Електронско плаћање испита уведено је од септембарског испитног рока академске 2017/18.

Адреса студентског портала је studentportal.pmf.ni.ac.rs

Приступ студентском порталу

На почетној страни потребно је да студент користи корисничко име и лозинку за пријављивање. Уколико студент заборави своје корисничко име или лозинку, може изабрати ове опције при дну. Тада ће бити корисничко име или упутство за ресетовање лозинке стићи на студентову pmf.edu.rs mail адресу.

За бруцоше: Приликом првог пријављивања на студентску pmf.edu.rs mail адресу, студентима ће стићи mail са корисничким именом и лозинком.

Помоћ приликом логовања студенти могу затражити на mail адресу podrska@pmf.ni.ac.rs или лично у рачунарском центру (просторија 117).

Термини за пријаву испита

Пријављивање испита електронским путем обавља се у терминима за пријаву у складу са академским календаром за текућу школску годину.

Пријава испита прва три пута на ОАС и МАС је бесплатна. За четврту и сваку наредну пријаву цена пријаве је 1000 динара, у складу са Правилником о висини школарина, административних и других услуга.

Студенти ДАС плаћају накнаду од 3600 динара по пријави испита, у складу са Правилником о висини школарина, административних и других услуга.

После завршетка рока за пријаву испита све до једног дана пре одржавања испита, студент може пријавити испит уз доплату од 1500 динара, у складу са Правилником о висини школарина, административних и других услуга.

Уплата на виртуелни рачун

Сваки студент у оквиру свог налога има виртуелни рачун преко кога врши пријаву испита. Да би уплатили средства на виртуелни рачун, студенти у одељку „Попуњавање уплатнице“ на студентском порталу могу наћи пример уплатнице јединствен за сваки налог. Систем разликује уплате студената на основу позива на број, стога је битно да студент попуни уплатницу онако како је наведено у примеру на налогу тог студента.

Уплате обављене пре 13 сати видеће се на виртуелном рачуну следећег радног дана. Уплате обављене пре 13 сати видеће се на виртуелном рачуну следећег радног дана. Да би се несметано и на време пријавили испити у предвиђеном року, потребно је да студенти уплате новац најмање два радна дана пре почетка пријаве.

Студент који не изврши благовремену уплату на виртуелни рачун, потребно је да се обрати Служби за наставу и студенте у року за пријаву испита како би избегао плаћање котизације.

Поступак пријављивања испита

Након успешног приступа студентском порталу, студент у левом менију бира опцију „Е-пријава“. Затим је у табели испитних рокова потребно изабрати плаво дугме „ПРИЈАВА“ за жељени испитни рок.

Студенту се приказује листа предмета које може пријавити у одабраном испитном року. Предмети за пријављивање се бирају на плаво дугме „ИЗАБЕРИ“ поред жељеног предмета. Изабрани предмети биће пребачени у табелу изнад, где студент може још једном проверити да ли је одабрао жељене предмете. Уколико јесте, бирате опцију „КОНАЧНА ПРИЈАВА“, а затим „ПОТВРДИ ПРИЈАВУ“.

Напомене

  • Студенти који немају приступ студентском порталу могу да се обрате на mail podrska@pmf.ni.ac.rs или да дођу лично у рачунарски центар (просторија 117).
  • Уколико студент нема рачунар може се јавити служби за наставу и студентска питања или рачунарском центру који ће му омогућити да обави електронску пријаву у некој од рачунарских учионица.
  • За уплату школарине донети лично уплатницу и индекс на шалтер службе за наставу и студентска питања.
  • Пријава студијског истраживачког рада (СИР) мора се обавити лично на шалтеру службе за наставу и студентска питања.
  • Пријављивање мастер рада мора се обавити лично на шалтеру службе за наставу и студентска питања.
  • Студенти који завршавају студије по старом студијском програму, испите се такође пријављују по досадашњим правилима (за њих е-пријава не важи).