Рачунарске науке

Добродошли на Департман за рачунарске науке!

Студије на Департману за рачунарске науке су осмишљене тако да произведу водеће стручњаке у области рачунарских наука, оспособљене да дизајнирају и имплементирају софтвер, развијају и примењују алгоритме и моделе вештачке интелигенције, обрађују и управљају информацијама.

Наши студијски програми укључују актуелне и пажљиво одабране технологије за развој софтвера. Обучавамо студенте за развој софтвера у најпопуларнијим програмским језицима: Java, C++, Microsoft .Net, Python, PHP; програмирање и употребу платформи MySQL, Windows, Android; развој и имплементацију модела машинског учења на вишеструким ГПУ и многих других. После савладаних основа програмирања, студенти имају могућност да кроз велики број изборних предмета прате своје афинитете, усмеравају се и стичу специјализована знања.

ИТ сектор је постао водећа грана у светској привреди. Посао у ИТ сектору није тешко наћи, а наше искуство каже да већ током основних студија наши студенти имају прилику да добију праксу или се запосле и успешно раде у водећим домаћим и светским компанијама. Настава је оријентисана ка практичној примени знања, имплементацији пројеката. Оваквим приступом пружамо могућност за напредовање и развијање како креативног, тако и такмичарског духа. Можемо рећи да је постала традиција да наши информатички тимови и појединци освајају награде на бројним такмичењима.

Без обзира на предзнање којим располажете, верујемо да је Департман за рачунарске науке прави избор за Вас. Предавања и вежбе су прилагођена различитим нивоима знања, а активно учешће у настави и анализи проблема, студенте учи да нема нерешивих задатака.

Промотивна предавања Департмана за Рачунарске науке

14. i 21. марта 2019. одржана су промотивна предавања „20те за 18те“ Департмана за Рачунарске науке у амфитеатру ПМФ-а у Нишу.