Računarske nauke

Dobrodošli na Departman za računarske nauke!

Studije na Departmanu za računarske nauke su osmišljene tako da proizvedu vodeće stručnjake u oblasti računarskih nauka, osposobljene da dizajniraju i implementiraju softver, razvijaju i primenjuju algoritme i modele veštačke inteligencije, obradjuju i upravljaju informacijama.

Naši studijski programi uključuju aktuelne i pažljivo odabrane tehnologije za razvoj softvera. Obučavamo studente za razvoj softvera u najpopularnijim programskim jezicima: Java, C++, Microsoft .Net, Python, PHP; programiranje i upotrebu platformi  MySQL, Windows, Android; razvoj i implementaciju modela mašinskog učenja na višestrukim GPU i mnogih drugih. Posle savladanih osnova programiranja, studenti imaju mogućnost da kroz veliki broj izbornih predmeta prate svoje afinitete, usmeravaju se i stiču specijalizovana znanja.

IT sektor je postao vodeća grana u svetskoj privredi. Posao u IT sektoru nije teško naći, a naše iskustvo kaže da već tokom osnovnih studija naši studenti imaju priliku da dobiju praksu ili se zaposle i uspešno rade u vodećim domaćim i svetskim kompanijama. Nastava je orijentisana ka praktičnoj primeni znanja, implementaciji projekata. Ovakvim pristupom pružamo mogućnost za napredovanje i razvijanje kako kreativnog, tako i takmičarskog duha. Možemo reći da je postala tradicija da naši informatički timovi i pojedinci osvajaju nagrade na brojnim takmičenjima.                                                  

Bez obzira na predznanje kojim raspolažete, verujemo da je Departman za računarske nauke pravi izbor za Vas. Predavanja i vežbe su prilagođena različitim nivoima znanja, a aktivno učešće u nastavi i analizi problema, studente uči da nema nerešivih zadataka.

Promotivna predavanja Departmana za Računarske nauke

14. i 21. marta 2019. održana su promotivna predavanja “20te za 18te” Departmana za Računarske nauke u amfiteatru PMF-a u Nišu.