Географија

ДОБРОДОШЛИ НА ДЕПАРТМАН ЗА ГЕОГРАФИЈУ

Вести са департманаАктуелности


Студенти И године МАС Географије, 29.5., посетили су Стару планину и уверили се у њену лепоту и потенцијале. Прва станица била је Манастир „Свети Ђорђе“ у Темској.

Студенти ИИ године ОАС Географије похађали су 25. маја једнодневну теренску наставу која ће им, надамо се, дуго остати у сећању. Посетили су Лазареву пећину и прелепи кањон Лазареве реке до улаза у пећину Верњикицу, заборављени драгуљ овог простора који чека да поново буде откривен.

Студенти III године ОАС Географије и И године МАС Туризма у оквиру једнодневне теренске наставе, реализоване 22. маја, имали су прилику да уживају у лепотама Коштам поља и једном од феномена краса на понору једне од три саставнице реке Рашке у селу Делимеђа.


У оквиру Сајма професионалне оријентације, који заједно организују Град Ниш и Национална служба за запошљавање, Регионална привредна комора Ниш је 11. маја 2023. године организовала догађај под називом „Дан отворених врата дуалног образовања – Корак до практичног знања“


У понедељак, 15.05.2023. године, у Регионалном центру у Нишу, одржана је радионица Департмана за географију, за ученике основних школа, под називом „<ем>Разумевање грађе Земље-литосферне плоче“.


У среду, 17.05.2023. године, у Дому културе у Житорађи, одржан је осми по реду фестивал науке „Без муке до науке 8“, у организацији Средње школе из Житорађе.


Наставници и сарадници Департмана за географију учествовали су на Петом српском конгресу географа – „Иновативни приступ и перспективе примењене географије“.

Департман за географију је у децембру 2020. године (од 14. до 20.) учествоавао на онлајн фестивалу „Наук није баук“ са поставком ПРОНАЂИ БЕГУНЦА. Организатор фестивала је била Гимназија „Светозар Марковић“ из Ниша.

Европска ноћ истраживача 2020. године одржана је у дигиталној форми 27. и 28. новембра. Департман за географију учествовао је са поставком „Драгуљи природе Ниша и околине“, намењеној млађој популацији.