Geografija

DOBRODOŠLI NA DEPARTMAN ZA GEOGRAFIJU

Vesti sa departmana

Aktuelnosti

Studenti I godine MAS Geografije, 29.5., posetili su Staru planinu i uverili se u njenu lepotu i potencijale. Prva stanica bila je Manastir “Sveti Đorđe” u Temskoj.

Studenti II godine OAS Geografije pohađali su 25. maja jednodnevnu terensku nastavu koja će im, nadamo se, dugo ostati u sećanju. Posetili su Lazarevu pećinu i prelepi kanjon Lazareve reke do ulaza u pećinu Vernjikicu, zaboravljeni dragulj ovog prostora koji čeka da ponovo bude otkriven.

Studenti III godine OAS Geografije i I godine MAS Turizma u okviru jednodnevne terenske nastave, realizovane 22. maja, imali su priliku da uživaju u lepotama Koštam polja i jednom od fenomena krasa na ponoru jedne od tri sastavnice reke Raške u selu Delimeđa.

U okviru Sajma profesionalne orijentacije, koji zajedno organizuju Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje, Regionalna privredna komora Niš je 11. maja 2023. godine organizovala događaj pod nazivom „Dan otvorenih vrata dualnog obrazovanja – Кorak do praktičnog znanja“

U ponedeljak, 15.05.2023. godine, u Regionalnom centru u Nišu, održana je radionica Departmana za geografiju, za učenike osnovnih škola, pod nazivom „Razumevanje građe Zemlje-litosferne ploče“.

U sredu, 17.05.2023. godine, u Domu kulture u Žitorađi, održan je osmi po redu festival nauke „Bez muke do nauke 8“, u organizaciji Srednje škole iz Žitorađe.

Nastavnici i saradnici Departmana za geografiju učestvovali su na Petom srpskom kongresu geografa – „Inovativni pristup i perspektive primenjene geografije“.

Departman za geografiju je u decembru 2020. godine (od 14. do 20.) učestvovao na on-line festivalu “Nauk nije bauk” sa postavkom PRONAĐI BEGUNCA. Organizator festivala je bila Gimnazija “Svetozar Marković” iz Niša.

Evropska noć istraživača 2020. godine održana je u digitalnoj formi 27. i 28. novembra. Departman za geografiju učestvovao je sa postavkom “Dragulji prirode Niša i okoline”, namenjenoj mlađoj populaciji.