U okviru Microsoft programa Office 365 for Education – za pristup ovim resursima, studentima na PMF-u dodeljuju se e-mail adrese na domenu pmf.edu.rs. Ove adrese su zvanične službene e-mail adrese studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Šta su prednosti:

Sa logovanjem na http://mail.pmf.edu.rs sa e-mail adresom kao username i odgovarajućim passwordom pristupate Microsoft Outlook-u, kalendaru i Microsoft Outlook Web App.

PMF admin administrira ove naloge, što znači da se za problem sa logovanjem i zamenu passworda možete obratiti u RC sa indeksom kao dokazom identiteta.

Takođe vam je omogućen pristup SkyDrive-u, ostalim Microsoft servisima, kao što su: SharePoint Online za deljenje datoteka, Lync Online za instant poruke i online komunikaciju.

Šta je potrebno da uradite:

Ako koristite Internet Explorer 6, potrebno je odraditi upgrade na noviju verziju Internet Explorer-a.

Ako koristite Microsoft Outlook 2003 za čitanje mail-ova, potrebno je da ga ažurirate na verziju 2007 ili 2010 da biste nastavili njegovo korišćenje.

Prilikom pristupa email-u prvi put:

Password koji ste dobili je inicijalni i automatski se zahteva postavljanje novog.

Password u svim email aplikacijama (uključujući Outlook) kojima pristupate preko računara, tablet-racunara ili mobilnih telefona je isti kao za Office 365

Više informacija i tehnička podrska:

Za više informacija o pogledajte sledeći link: http://office.microsoft.com/en-us/academic/

Za pitanja i pomoć, kontaktirajte sysadm@bootblokerpmf.ni.ac.rs