Zapažen uspeh tima PMF Niš na prestižnom takmičenju ACM ICPC za region jugoistočne Evrope, Bukurešt 2017

Tim “PMF Niš” učestvovao je ove godine na međunarodnom takmičenju iz programiranja za studente (International Collegiate Programming Contest) koje svake godine organizuje ACM u saradnji sa Politehničkim univerzitetom u Bukureštu. Ovo takmičenje se, za region jugoistočne Evrope, održava na dve lokacije – u Bukureštu i u Vinici, u Ukrajini. U Bukureštu su se takmičili timovi iz BugarskeGrčkeMoldavijeMakedonijeTurskeKipraSrbije i Rumunije, dok su se u Vinici takmičili ukrajinski timovi.

U Bukureštu je u takmičenju učestvovalo oko 40 timova, od čega šest srpskih timova – tri tima sa ETF-a u Beogradudva tima sa Računarskog fakulteta u Beogradu i jedan tim sa PMF-a u Nišu.

Svi srpski timovi su ostvarili dobre rezultate, a najbolje rangiran srpski tim bio je upravo tim sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Nišu. Tim su činili Petar Petkovićstudent treće godine osnovnih akademskih studija i Vukašin Stanojević i Ivan Stošićstudenti prve godine master akademskih studija Departmana za računarske nauke, Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Vođa tima je bio Nikola Milosavljevićasistent na istom departmanu.

Odlazak na takmičenje pomogli su Majkrosoftov razvojni centar u Beogradu i Univerzitet u Nišu.