17:00 28.11.2023. | Manifestacija “Dan studentskih praksi” NIŠ

Manifestacija "Dan studentskih praksi"

Izvor: PMF Žurnal

U petak, 24. novembra, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu organizovana je manifestacija „Dan studentskih praksi“.

Izvor: PMF Žurnal

Ovu manifestaciju Fakultet organizuje po prvi put, u okviru akreditovanih programa, sa nadom da će u narednim godinama ovo postati tradicija.

Izvor: PMF Žurnal

Prikazane su studentske prakse koje su se odvijale u okviru deset master programa koji su došli do realizacije u okviru akreditacije 2021. godine. Očekuje se započinjanje studijske prakse i za studente na osnovnim studijama.

Izvor: PMF Žurnal

Cilj je da studenti vide šta mogu da rade sa znanjima koje dobiju na Prirodno-matematičkom fakultetu. Manifestacija ovog tipa je odlična prilika da studenti vide čime mogu da se bave u svojoj profesionalnoj karijeri.

Izvor: PMF Žurnal

Ovu praksu, do sada, je sprovelo 95 studenata, dok je 57 institucija bilo uključeno u realizaciji ovog projekta.

Postoji veliki broj različitih aktivnosti koje su se odvijale, od bavljenja lekovitim biljem do obračuna kredita ili manipulisanjem sa velikim brojem podataka. Sve su to bile aktivnosti koje su studenti mogli konkretno da vide.

Izvor: PMF Žurnal

Fakultet se zahvalio svim institucijama koje su učestvovale u ovakvoj aktivnosti studenata Prirodno-matematičkog fakulteta. Prisutnima su uručene zahvalinice.

Izvor: PMF Žurnal