12:30, 24.11.2023. | Škola pirodno-matematičkih nauka NIŠ

Škola prirodno-matematičkih nauka

Izvor: PMF Žurnal

U subotu, 18. novembra, na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu svečano je otvorena Škola prirodno-matematičkih nauka.

Izvor: PMF Žurnal, Igor Jovanović

Škola će se održavati narednih šest meseci, svake subote, na našem Fakultetu, a učenici će imati priliku da pohađaju predavanja i laboratorijske vežbe koje će držati nastavnici, istraživači i saradnici u laboratorijama i učionicama fakulteta.

Izvor: PMF Žurnal, Igor Jovanović

Školu su otvorili dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, dr Niko Radulović i direktor Regionalnog centra za talente Niš, dr Dragan Topisirović.

Izvor: PMF Žurnal, Igor Jovanović

Nakon njihovog obraćanja, učenici su bili u prilici da čuju uvodno predavanje “Naši zaboravljeni velikani ili kakav smo mi to narod?” koje je održao prof. dr Dragan Gajić, redovni profesor u penziji.

Izvor: PMF Žurnal, Igor Jovanović

Nakon ovog predavanja, učenici su upoznati sa planom i načinom rada škole, te su obišli laboratorije na Fakultetu.

Nastavni sadžaji u okviru škole biće realizovani iz nekoliko oblasti: matematike, računarskih nauka, biologije i ekologije, geografije, fizike i hemije.

Izvor: PMF Žurnal, Igor Jovanović

Svi programi za učenike su besplatni, a pored predavanja namenjenih učenicima koji su se opredelili za različite nauke, svi učenici će imati priliku da pohađaju predavanja na kojima će se upoznati i sa metodologijom naučno-istraživačkog rada.