21.10.2020

STRUČNA PRAKSA ZA STUDENTE DEPARTMANA ZA MATEMATIKU

Studentima Departmana za matematiku je, u okviru realizacije predmeta Stručna praksa, omogućen rad u kompanijama koje, između ostalog, koriste i savremene matematičke i, pre svega, statističke i probabilističke alate i tehnike.

  1. IRC Alfatec se bavi razvojem inovativnih tehnologija i proizvoda kao što su merno-informacioni, kontrolni, informaciono-komunikacioni i komandno-kontrolni moduli koji se primenjuju u sistemima za energetski menadžment i za daljinski nadzor i upravljanje.
  2. Eco-Therm Engineeging d.o.o. se bavi inovacijama i razvojem novih tehnologija u oblasti sistema zasnovanih na obnovljivim izvorima energije.
  3. Kompanija Gruner se bavi proizvodnjom delova za elektro i auto-industriju. Ovo je nemačka kompanija i njen ogranak u Srbiji je smešten u Vlasotincu.
  4. Republički zavod za statistiku se bavi sprovođenjem statističkih istraživanja, izradu metodologije, prikupljanjem, obradom, statističkom analizom podataka.
  5. Nissatech Innovation Centre je kompanija koja se bavi razvojem inovativnih softverskih rešenja i ima saradnju sa svetskim gigantima u oblasti auto-industrije.
  6. Narodna banka Srbije pruža mogućnost studentima završnih godina studija, da letnju praksu, u periodu od 01. 07-31.08. obave u nekoj od njenih organizacionih jedinica.

OBAVEŠTENJE

Računarski centar