11.05.2022

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Nišu među najboljima na Primatijadi 2022. god.

Primatijada je sportsko-naučna manifestacija koja se tradicionalno održava već 43 godine. Na Primatijadi svake godine učešće uzima oko 2000 studenata koji se međusobno takmiče u različitim sportskim i naučnim disciplinama.

Pored takmičarskog dela ciljevi Primatijade su i razmena iskustava među studentima raznih univerziteta i zemalja, sklapanje novih poznanstva i prijateljstava, kao i dobra zabava i lep provod.

Na ovogodišnjoj Primatijadi, studenti Prirodno-matematičkog fakulteta iz Niša našli su se u društvu najboljih osvojivši značajan broj odličja.

Sportsko-naučna manifestacija Primatijada se ove godine održala u Budvi, gde su učešće uzeli brojni Prirodno-matematički fakulteti sa prostora Balkana. Naši studenti zabeležili su izuzetne rezultate i u sportskom i u naučnom delu takmičenja.

U sportskom delu takmičenja muška šahovska ekipa osvojila je prvo mesto, muška fudbalska ekipa završila je kao drugoplasirana, dok je muška rukometna ekipa zauzela četvrto mesto.

U naučnom delu takmičenja studentkinja našeg Fakulteta odlikovana je za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti biologije.

Zahvaljujemo se svim studentima koji su nas dolično predstavili na ovogodišnjoj Primatijadi, a posebno bismo pohvalili studente koji su se iz Budve vratili sa osvojenim nagradama.

 

Studentski parlament PMF-a