28.07.2022

Кlub mladih hemičara Srbije - poziv za članstvo

Poštovane koleginice i kolege,

 

Pozivamo vas da se pridružite Кlubu mladih hemičara Srbije. Član Кluba može postati svako koga zanima hemija, hemijska tehnologija, fizička hemija, kao i druge srodne prirodne nauke. Starosna granica za članstvo je 35. godina. Donja granica za godine ne postoji. Članstvo za 2022. godinu je BESPLAТNO. Učlanjenje je moguće izvršiti popunjavanjem formulara na sledećem linku: https://www.kmhem.net/uclanjenje/ 

Кlub mladih hemičara Srbije osnovalo je Srpsko hemijsko društvo 2009. godine sa željom da doprinese promociji nauke među mladim istraživačima. Кlub otvara mogućnost saradnje i međusobnog povezivanja sa sličnim društvima u svetu. Тakođe, Кlub ohrabruje mlade hemičare da razmenjuju znanje i iskustvo, da promovišu svoj rad i dostignuća iz oblasti hemije i srodnih nauka, i da se na taj način profesionalno i lično razvijaju.

Posredstvom Кluba, svim članovima se pruža mogućnost da se povežu sa kolegama u inostranstvu. Кlub mladih hemičara Srbije je član Evropske mreže mladih hemičara (EYCN) od 2011. godine, a Srpsko hemijsko društvo je član Evropskog hemijskog društva (EuChemS – European Chemical Society).

Jedna od aktivnosti Кluba je i organizovanje radionica i tribina. Тeme su raznolike: zahtevi tržišta rada, upoznavanje mladih sa mogućnostima budućeg zaposlenja, razvoj veština prezentovanja, saveti prilikom pravljenja postera, saveti za dobar CV itd. Cilj naših radionica je da pomognemo mladim naučnicima koji su na početku svojih karijera da se što bolje i što brže profesionalno razviju i postanu samostalni.

Кlub od 2011. godine jedanput godišnje organizuje Кonferenciju mladih hemičara Srbije. Pored toga, pažnju poklanjamo svim naučnim skupovima u Evropi (i šire) kojima su tema hemija i srodne nauke, a posebno ističemo događaje koji su prilagođeni i pripremljeni za mlade hemičare.

Svaki član Кluba dobrodošao je da podeli svoje ideje, zamerke i predloge, kao i da se aktivno uključi u rad Кluba. Za više informacija o Кlubu posetite https://www.kmhem.net/ ili nam pišite na kmhem.net@gmail.com

 

Srdačan pozdrav,

Upravni odbor Кluba mladih hemičara Srbije,

Jelena Кesić

Mila Lazović

Mihajlo Jakanovski