15:00 25.03.2024. | Dan studenata NIŠ

Dan studenata

Izvor: PMF Žurnal

Dana 22. marta, u velikoj sali Univerziteta u Nišu, održana je svečana akademija povodom Dana studenata Univerziteta u Nišu. On se proslavlja od 1972, u sećanje na prvu Omladinsku antifašističku konferenciju održanu u Nišu 1936, u tadašnjem hotelu „Кnjaževac“, na kojoj je govorio Ivo Lola Ribar.

Izvor: PMF Žurnal

Akademiji je prisustvovao veliki broj studenata i zvanica, pre svega iz redova Uprave Univerziteta u Nišu. Prisutnima su se obratili predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu, Denis Stojiljković, student-prorektor Sanja Ristić, prorektor za naučni rad i izdavačku delatnost prof. dr Jovan Stepanović, Đorđe Petrović iza Saveza studenata Univerziteta u Nišu i predsednica SКONUS-a Margareta Smiljanić.

Izvor: PMF Žurnal

U okviru svečanosti dodeljene su plakete za izuzetan doprinos studentskom organizovanju predsednicima Studentskih parlamenata svih Univerziteta u državi, kao i Studentskim parlamentima svih fakulteta Univerziteta u Nišu. U ime našeg fakulteta, plaketu je primila Jasmina Dimić, predsednica našeg Studentskog parlamenta. Nagrade su dodelili gorepomenuti Denis Stojiljković i Sanja Ristić.

Izvor: PMF Žurnal

Svečanoj akademiji su doprineli izvođenje himne Srbije, akademske himne, pesme “Good Morning Starshine” iz mjuzikla „Кosa“, pesme “Što se bore misli moje” u izvođenju Ženskog akademskog hora SКC-a, kao i recitovanje Anđele Trivić poezije Miroslava Mike Antića i recitovanje Bojane Petrović “Svetkovine” Sime Pandurovića.

Izvor: PMF Žurnal