RCMT IT Europe CyberSecurity Day

Dođi na prvi RCMT IT Europe CyberSecurity Day! 

Pričaćemo o značaju cybersecurity sektora u modernom IT biznis okruženju, kao i o tome kako BAŠ TI možeš da postaneš deo našeg tima.

Upoznaćeš naše kolege koje održavaju sigurnim informacione sisteme najvećih svetskih kompanija i od njih saznati, iz prve ruke, šta je potrebno da se postane sertifikovani Security Analyst.

Posetioce čekaju vredne nagrade, zanimljive teme, networking i druženje.

AGENDA:

PREDAVAČI:

Šta je, zapravo, cybersecurity?

Marija Mladenović je završila Elektronski fakultet u Nišu, smer za Računarstvo i informatiku. Jedan semester je studirala na univerzitetu NTNU u Trondhejmu u Norveškoj. Nešto više od godinu dana radi na poziciji Cyber Security Analyst-a u kompaniji RCMT IT Europe.

Poseduje brojne sertifikate iz cybersecurity oblasti i uvek je željna novog znanja. Alumni je član studentske organizacije SICEF, pa je tako učestvovala u organizovanju mnogih događaja na Elektronskom fakultetu, a ove godine je ponosno predstavljala RCMT i na konferenciji “Tehnology ‘n’ Trends #8”.

Marijino predavanje otvoriće RCMT IT Europe CyberSecurity Day, tako da će vas upravo ona uvesti u generalnu priču o cybersecurity-ju i predstviti alate u kojima svakodnevno radi kako bi svojim klijentima obezbedila maksimalnu sigurnost podataka.

Od Grčke do CS-a

Konstantinos Kokoris je diplomirani matematičar. Studirao je na Fakultetu prirodnih nauka, Departman za Matematiku na Univerzitetu u Patri. Profesor je matematike i radio je mnogo godina kao lični tutor i online freelancer.

U leto 2019. učestvovao je u RCMT IT Europe Cybersecurity bootcamp-u. Nakon uspešnog završetka bootcampa zaposlen je u RCMT IT Europe kao Cyber Security Analyst.

U svom predavanju govoriće o tome šta ga je dovelo u Srbiju i zašto baš ovde, kao i kako je jedan matematičar po struci odlučio da uđe u svet cybersecurity-ja.

Na desktopu je dobro, ali na cloudu je ekipa

Milena Nikolić je student doktorskih studija na departmanu za Računarske nauke Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu. Ima višegodišnje iskustvo u radu sa stranim IT kompanijama, gde se prvenstveno ističe rad za Sphere Knowledge iz Velike Britanije.

Prošla je i kroz RCMT IT Europe Cybersecurity bootcamp a trenutno radi kao administrator poznatog američkog portala za učenje na daljinu.
Motivisana osnaživanjem žena u IT sektoru, već dve godine učestvuje kao coach na konferenciji PyCon Balkan, ali i na raznim drugim konferencijama.

Na RCMT IT Europe CyberSecurity Day eventu u svojstvu je predavača i organizatora, a od nje ćete saznati nešto više o prednostima rada sa cloud servisima.

RCMT IT Europe Cybersecurity bootcamp: Preko trnja do zvezda

Đorđe Mitić je trenutno na master studijama na Elektronskom fakultetu u Nišu pri departmanu Računarstvo i informatika.

Prvenstveno orijentisan kao developer, ipak je našao sebe u cybersecurity sektoru kroz Bootcamp organizovan od strane RCMT IT Europe.

Ovo je njegovo prvo javno predavanje na kome se nada da će približiti svoje iskustvo drugima i zainteresovati ih za cybersecurity.
Kao i svi predavači na eventu, veoma je otvoren, te mu možete prići i pitati ga uvek i o bilo čemu. Kao veliki ljubitelj i poznavalac muzike biće mu drago da i na tu temu razgovara sa vama, ukoliko bude interesovanja.