26.03.2019

Ugasi svetlo i poveži se sa planetom


Pozivamo vas da obeležite “Sat za našu planetu” koji će se održati u subotu 30. marta, u pešačkoj zoni Trga kralja Milana (na početku tvrđavskog mosta) od 19:00h do 22:00h. Biološko društvo “dr Sava Petrović” iz Niša u saradnji sa Gradskom Opštinom Medijana Niš i Zavodom za zaštitu prirode Srbije (Kancelarija u Nišu) organizuje akciju “Sat za našu planetu” u Nišu.

 


Foto: www.wheniscalendars.com /


Počevši kao simboličan događaj u Sidneju 2007. godine, Sat za našu planetu je sada najveći svetski pokret za zaštitu životne sredine koji inspiriše milione ljudi širom sveta da preduzmu aktivne mere za spas naše planete i prirode. Protekle decenije, Svetska fondacija za prirodu je kroz akciju “Sat za našu planetu” doprinela vidljivosti teme klimatskih promena i njihovih posledica.

Ove godine, pod sloganom “Poveži se sa planetom” (#connect2earth), akcija će se održati u subotu 30. marta, kada će simbolično isključivanje svetla na sat vremena, od 20:30 do 21:30, ukazati na neophodnost očuvanja planete. Biološko društvo “dr Sava Petrović” iz Niša nekoliko godina unazad podržava ovu akciju i doprinosi širenju svesti o zaštiti planete i prirode. Ove godine se slavi i veliki jubilej: deset godina Sata za našu planetu u Srbiji.

Očekuje vas bogat program koji će biti ispunjen nastupima plesačkih grupa iz Niša, školskim predstavama, kratkim muzičkim nastupima, projekcijama kratkih filmova o zaštiti prirode i mnogim drugim aktivnostima. Prema programu, tradicionalno će se gasiti svetla u vremenskom intervalu od 20:30 do 21:30 i upaliti sveće i tako ukazati na značaj očuvanja planete i održivog korišćenja energije.

 

Računarski centar