17.10.2019

Prirodno-matematički fakultet u Nišu partner u organizaciji Climathon-a

"Climathon" je globalni događaj u organizaciji Climate-KIC (najveće javno-privatno partnerstvo koje se bavi problemom rešavanja klimatskih promena kroz inovacije). Događaj je podržan od strane zvanične institucije EU - Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIТ) i posvećen je rešavanju najvećih klimatskih izazova sa kojima se danas gradovi suočavaju. Кoncipiran je kao 24 časovni događaj koji se u isto vreme, 25. oktobra 2019. godine, održava u više od 100 gradova širom planete. Događaj u Nišu partnerski organizuju grad Niš, ENECA, PROAKTIV, Prirodnomatematički fakultet u Nišu, Mašinski fakultet i ekološka organizacija “Zeleni Кljuč“ (https://climathon.climate-kic.org/en/nis).

Na zvaničnoj stranici Climathon-KIC u odeljku Cities, nalazi se stranica koja je vezana za izazov grada Niša. Dvadeset pet učesnika Climathon-a će u toku 24 časa razvijati rešenja problema sa kojim se grad Niš suočava u oblasti klimatskih promena i zaštite životne sredine, a koje je definisao Sekretarijat za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj grada Niša.

Svi zainteresovani studenti za učešće treba da popune prijavu koja se nalazi na sledećem linku https://climathon.climate-kic.org/en/nis-the-event-page-2019.