11.05.2022

Predavanje - Sa druge strane deklaracije: aditivi (arome i pojačivači aroma)

Nalazimo se u vremenu kada mnogi potrošači vrlo promišljeno ocenjuju, biraju i konzumiraju proizvode koji se izdvajaju po organoleptičkim svojstvima i nutritivnoj vrednosti. Svestan da prehrambeni proizvodi sadrže aditive, potrošač želi da odabere one sa prirodnim sastojcima i aditivima, a ne sintetičkog porekla. Nekada teško nalazimo i rok trajanja proizvoda na ambalaži, a da li je procena sastava namirnica i aditiva jednostavna?

 O tome šta su adtitivi, kako se klasifikuju i da li je njihovo korišćenje u prehrambenoj industriji opravdano, šta su pojačivači aroma i kako zelena hemija „bije bitku“ za bezbednije namirnice, možete saznati na predavanju „Sa druge strane deklaracije: aditivi (arome i pojačivači aroma)“ zakazanom za sredu, 11. maj sa početkom u 17 časova u EU info kutku Niš u ulici Vožda Karađorđa 5.

 Predavač će biti dr Snežana Jovanović, vanredni profesor na Katedri za organsku hemiju i biohemiju (Departman za hemiiju, PMF Niš) koja se aktivno bavi naučno-istraživačkim radom i promocijom nauke.

 Predavanje „Sa druge strane deklaracije: aditivi (arome i pojačivači aroma)“  održava se kao deo serije “zelenih” predavanja pod nazivom “Zeleni kutak znanja” koje EU info kutak Niš organizuje sa namerom da pokrene diskusiju o značajnim zelenim temama, klimatskim i ekološkim izazovima.

Prisustvo predavanju je besplatno, potrebno je da svi zainteresovani popune formular koji se nalazi ispod, najkasnije do 10. maja u 17 sati ili do popune kapaciteta.

PRIJAVNI FORMULAR - LINK

Poster