| Br. | Šifra | Naziv predmeta | S | Status predmeta | Časovi aktivne nastave | ESPB | |||
| P | V | SIR | DON | ||||||
| Semestar 1. ZAJ1 (zajednički semestar) |
|||||||||
| 1. | H-200A | Elektrohemija | 1 | O | 4 | 0 | 0 | 2 | 7 |
| 2. | H-240 | Industrijska hemija I | 1 | O | 4 | 0 | 0 | 3 | 7 |
| 3. | H-241 | Tehnike i metode karakterizacije neorganskih jedinjanja | 1 | O | 3 | 1 | 0 | 2 | 6 |
| 4. | H-242 | Hemija organskih polimera | 1 | O | 4 | 0 | 0 | 2 | 7 |
| 5. | IBMPRH1 | Predmet izbornog bloka 1 | 1 | IB | 2 | 0 | 0 | 2 | 3 |
| Semestar 2. ZAJ2 (zajednički semestar) |
|||||||||
| 6. | H-243 | Primenjena organska hemija | 2 | O | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
| 7. | H-244 | Odabrana poglavlјa instrumentalne analize | 2 | O | 4 | 0 | 0 | 2 | 7 |
| 8. | H-245 | Industrijska hemija II | 2 | O | 4 | 0 | 0 | 2 | 7 |
| 9. | IBMPRH2 | Predmet izbornog bloka 2 | 2 | IB | 2 | 1 | 0 | 2 | 5 |
| 10. | IBMPRH3 | Predmet izbornog bloka 3 | 2 | IB | 2 | 1 | 0 | 2 | 5 |
| Ukupno časova (predavanja+vežbe, DON, SIR, ostali časovi) i bodovi na godini | 480 | 45 | 0 | 330 | 60 | ||||
| Ukupno časova aktivne nastave na godini studija | 855 | ||||||||
| Semestar 3. MHŽS (modul hemija životne sredine) |
|||||||||
| 11. | H-253 | Hemija životne sredine | 3 | OM | 4 | 0 | 0 | 2 | 8 |
| 12. | H-254 | Analitička hemija životne sredine | 3 | OM | 3 | 0 | 0 | 2 | 6 |
| 13. | H-255 | Hemija metala u životnoj sredini | 3 | OM | 3 | 1 | 0 | 1 | 6 |
| 14. | IBMHŽS7 | Predmet izbornog bloka 7 | 3 | IBM | 2 | 1 | 0 | 2 | 5 |
| 15. | IBMHŽS8 | Predmet izbornog bloka 8 | 3 | IBM | 3 | 0 | 0 | 2 | 5 |
| Semestar 4. MHŽS (modul hemija životne sredine) |
|||||||||
| 16. | H-256 | Organski polutanti | 4 | OM | 4 | 0 | 0 | 2 | 8 |
| 17. | IBMHŽS9 | Predmet izbornog bloka 9 | 4 | IM | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
| 18. | IBMHŽS10 | Predmet izbornog bloka 10 | 4 | IBM | 2 | 0 | 0 | 2 | 4 |
| 19. | H-251 | Studijski istraživački rad | 4 | OZ | 0 | 0 | 8 | 0 | 4 |
| 20. | H-252 | Master rad | 4 | OZ | 10 | ||||
| Ukupno časova (predavanja+vežbe, DON, SIR, ostali časovi) i bodovi na godini | 345 | 30 | 120 | 225 | 60 | ||||
| Ukupno časova aktivne nastave na godini studija | 720 | ||||||||
| Ukupno časova aktivne nastave, ostali časovi i bodova za sve godine studija | 1575 | 120 | |||||||
Izborna nastava na studijskom programu Primenjena hemija
| Br | Šifra | Naziv predmeta | Semestar | Časovi aktivne nastave | ESPB | ||
| P | V | DON | |||||
| Predmeti izbornog bloka 1 | |||||||
| 1. | H-259 | Analiza životnih namirnica | 1 | 2 | 0 | 2 | 3 |
| 2. | H-260 | Mehanizmi neorganskih reakcija | 1 | 2 | 1 | 1 | 3 |
| Predmeti izbornog bloka 2 | |||||||
| 1. | H-261 | Hemija i tehnologija materijala | 2 | 2 | 1 | 2 | 5 |
| 2. | H-262 | Forenzička hemija | 2 | 2 | 1 | 2 | 5 |
| Predmeti izbornog bloka 3 | |||||||
| 1. | H-263 | Hemija voda i zemlјišta | 2 | 2 | 1 | 2 | 5 |
| 2. | H-233A | Neorganska jedinjenja u medicini i farmaciji | 2 | 2 | 2 | 1 | 5 |
| Predmeti izbornog bloka 4 | |||||||
| 1. | H-265 | Bioanalitička hemija | 3 | 3 | 0 | 2 | 6 |
| 2. | H-266 | Medicinska hemija | 3 | 3 | 0 | 2 | 6 |
| Predmeti izbornog bloka 5 | |||||||
| 1. | H-224A | Hemija sekundarnih metabolita | 4 | 2 | 0 | 2 | 4 |
| 2. | H-267 | Hemija tekstilnih materijala i industrijskih boja | 4 | 2 | 0 | 2 | 4 |
| Predmeti izbornog bloka 6 | |||||||
| 1. | H-268 | Kinetičke metode analize | 4 | 2 | 0 | 2 | 4 |
| 2. | H-264 | Hemija u polјoprivredi | 4 | 2 | 0 | 2 | 4 |
| Predmeti izbornog bloka 7 | |||||||
| 1. | H-269 | Zelena hemija | 3 | 2 | 1 | 2 | 5 |
| 2. | H-270 | Geohemija | 3 | 2 | 1 | 2 | 5 |
| Predmeti izbornog bloka 8 | |||||||
| 1. | H-271 | Biodegradacije | 3 | 3 | 0 | 2 | 5 |
| 2. | H-272 | Analiza toksičnih supstanci | 3 | 3 | 0 | 2 | 5 |
| Predmeti izbornog bloka 9 | |||||||
| 1. | H-273 | Manipulacija opasnim organskim materijama | 4 | 2 | 0 | 2 | 4 |
| 2. | H-274 | Tehnologija vode i otpadnih voda | 4 | 2 | 0 | 2 | 4 |
| Predmeti izbornog bloka 10 | |||||||
| 1. | H-237 | Hemija gasova | 4 | 2 | 0 | 2 | 4 |
| 2. | H-275 | Elektrohemijske metode u hemiji životne sredine | 4 | 2 | 0 | 2 | 4 |